Az otthonunk egyedi, akár az újjlenyomatunk

Lakberendezés belsőépítész szemmel, csak Neked

Lakberendezés belsőépítész szemmel, csak Neked

Lakásvilágítás mozgatható fényforrásokról

2021. november 15. - Julidesign

…. most, hogy többet vagyunk otthon, és hamar sötétedik is, így egy újabb hobbynak hódolhatunk! Érdemes élni a lehetőséggel! 

 

Ez a hobby a lakásvilágítás. Amikor könnyen mozgatható fényforrást veszünk kézbe, különbözöképpen helyezzük el, láthatjuk, hogy milyen sokféle eredménye tud lenni, annak, ha változatosan világítunk egy térben.

 1a436a9163fc3bd7a7a81fd0dd131769_1.jpg

 

Fokozza a lehetőségeket, hogy ezek a tárgyak, a világítótestek, sokszor nem csak fényforrások, hanem egyben egy gyönyörködtető tárgyak is, amelyek a fénytől életre kelnek.

Az akkumulátorral működő lámpák könnyen mozdíthatóak, nincsenek a hálózathoz kötve, és több új funkcióval látták el azokat. Kapható olyan asztali lámpa, amin telefont lehet tölteni, mutatja az időt és a hőmérsékletet. Nem szabad idegenkedni ezektől, a nem feltétlenül a hangulatot fokozó funkció kapcsolatoktól. Gondoljunk a mobiltelefonunkra, nem hittük volna, hogy személyes tárgyunkká válik, kiszolgálva a saját igényeinket !

1a604feba4ee38be9d7bdfa88388691d.jpg

Az asztali lámpáknál is, mint mindenütt az arányokra érdemes odafigyelni. Csak egy példa: nagyvonalú dolog egy alacsonyan, elhelyezett fényforrás, de csak akkor, ha bőséges távolságtartással ülünk le tőle. Előnytelen dolog lenne alulról megvilágítani az arcunkat. Ügyelnünk kell arra is, hogy olyan lámpabúránk legyen, ami megakadályozza, hogy vakítson a fényforrás!

8267da9aa988a63e0af010e8dac44211.jpg

Mint már sokszor, így most is segítségül hívhatjuk a növényeket is egy szép kialakításhoz. (Növényekről más szempontból egy korábbi bejegyzésben már írtam, itt lehet megtalálni.) Egy páfrány, ha kiemelt megvilágítást kap, már önmagában esztétikai élményt nyújt, természetesen szem előtt tartva az igényeit. Ez a megoldás ott kézenfekvő, ahol egyébként is kevés a természetes fény, így a szükséges kiegészítés válik élménnyé.

2a36d0d57621850daa47c9dbb48fe566.jpg

Alkalmazhatunk a világításunkhoz zöld falat, aquapóniát, terráriumot, de ezeknek hideg a fényük, ezért gondoskodni kell valami olyan kiegészítésről, ami meleget sugároz. Ez lehet akár egy mécses vagy gyertya, vagy valami meleg színű dísztárgy.

Éljünk ezekkel a lehetőségekkel, mert kellemes szórakozás és barátságos időtöltés!

A bejegyzés trackback címe:

https://kissdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr4116755780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása