Az otthonunk egyedi, akár az újjlenyomatunk

Lakberendezés belsőépítész szemmel, csak Neked

Lakberendezés belsőépítész szemmel, csak Neked

A lakásvilágítás, amitől jobb lesz nekünk

2021. november 19. - Julidesign

nathan-van-egmond-cxpk83c6y1m-unsplash_2.jpg

Korán sötétedik, és még otthon is kell maradnunk! Érezzük magunkat jól így is,mert a lakásvilágítás segítségünkre lesz !

4 óra körül már sötétedik, ez nyomasztó, ha munkából érünk haza, vagy ha otthon rekedtünk, akkor is!

Ilyenkor előtérbe kerül a lakás általános világítása. Szerencsére ez komolyabb áramfogyasztás nélkül is megoldható, viszont a fényforrás minőségére oda kell figyelni, hogy a szükséges célnak megfeleljen!

Ez összetett dolog ebben az energiatakarékos világban. Több olyan fizikai összetevővel kell szembenézni, ami egy kis odafigylést érdemel. Erről egy részletes cikket találtam róla, amit itt elolvashatsz.A cikk arról szól, hogy Ki tudjuk számolni, hogy mennyi Lumen az annyi Watt. Azért hasznos erről olvasni, mert megszoktuk, hogy a izzót vásárolunk, amit a teljesítménye (watt) alapján választunk ki, szemben az energiatakarékos fényforrásokkal, amelyeket a kibocsájtott fénymennyisége ( a cikkben választ kapsz arra, hogy melyik helyiségben mennyi fényre van szükségünk) és a színének hőmérséklete alapján választunk ki. A  színhőmérsékletről itt találhatsz pontos műszaki tartalmat.

A lakásunk világításának megtervezésekor bátran ersszük el a fantáziádat! Ehhez a szárnyaláshoz ajánlom a témába vágó Pinterest Összeállításomat.

Szerencsés, ha sajátunknak tudjuk érezni a lámpatestünk formavilágát is, úgy, mint a többi berendezési tárgyunkét . Követni tudjuk vele a lakásberendezési stílusunkat.

Ha többféle fényforrást használunk a lakásvilagítás alkalmávak, akkor annyival változatosabbak a lehetőségeink a kinti természetes fényviszonyokhoz képest, hogy módunkban áll, az általános megvilágítás mellett, pusztán fényekkel kihangsúlyozni, vagy más tartalmat kölcsönözni a környezetünk egy-egy kiragadott részletének.

 chastity-cortijo-xeg74g3drue-unsplash.jpgFoto: Unplash

A lakásunk világításának kialakítása egy lassú folyamat. Érdeme egy hobbinak tekinteni és az otthoni közös családi regenerálódás része lehet, ,imt egy társasjáték, vagy közös film nézés.

Nagyon kellemes időtöltést kívnok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kissdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr9216759312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása